El proper dia 25 de setembre la Seu d’Urgell acollirà la “Primera caminada pels voltants de l’Alt Urgell”.

Organitza la caminada la UEU (Unió Excursionista Urgellenca), emmarcada dins del Circuit Català de Marxa Nòrdica 2022 de la FEEC.

És una activitat no competitiva que es realitza utilitzant la tècnica de la marxa nòrdica. La sortida serà des del poble d’Alàs i recorrerà un dels racons més màgics de l’Alt Urgell.

La zona per on transcorre la caminada és probablement una de les sortides mes belles que ofereix la comarca: esglésies romàniques, pobles amb encant, boscos frondosos, història i vistes panoràmiques que defineixen una sortida espectacular. Visitarem l’ermita de la Mare de Déu de les Peces, amb un mirador que ens ofereix unes vistes de la Seu d’Urgell així com de totes les muntanyes que l’envolten. Ens trobarem l’indret de Banat, una masia on se situa l’església de Sant Romà de Banat, lloc de gran bellesa! Es respira pau i tranquil·litat per tot arreu. El poble de Vilanova de Banat, segurament uns dels pobles amb més encant, ens dona la benvinguda amb el Cadí imponent com a teló de fons. Gaudirem de les vistes a la Serra del Cadí i tornarem fent un tram del camí de Sant Jaume. Durant la sortida podrem gaudir de corriols fantàstics dins un bosc de pi roig i una bonica roureda que no ens deixarà indiferents. Lloc de sortida: Alàs (Alt Urgell), poble situat a 5 minuts de la Seu d’Urgell en direcció Puigcerdà.

La caminada es farà a la part alta del poble i travessarem el poble en direcció al santuari de les Peces.

L’hora de sortida de la caminada serà a les 09:00 h matí. La recollida del dorsal serà a les 8:30h.

Es faran dues curses de recorreguts diferents. Els dos grups sortirem al mateix temps, i al cap d’uns quilòmetres ens separarem.

El camí estarà marcat amb cintes de color blanc i vermell, tot i que trobarem les marques grogues i blanques de petit sender.

És obligatori que cadascú porti el seu material de marxa nòrdica. No hi haurà opció de lloguer. L’organització recomana portar got reutilitzable propi. 

No es podran portar gossos a la cursa. 

Els cotxes s’han d’aparcar a l’entrada del poble d’Alàs, al carrer Josep Zulueta.

 

Recorreguts de les caminades

La curta de 6,5 km aprox., amb un desnivell d’uns 350 m. Circular d’Alàs a Banat i tornada.

La llarga de 13 km aprox. amb un desnivell d’uns 550 m. Circular d’Alàs – Ermita Mare de Déu de les Peces – Vilanova de Banat i tornada fent una part del camí de Sant Jaume.

L’organització preveu una durada màxima de 4.30h.

Podeu veure els tracks de les rutes a:

https://www.instamaps.cat/visor.html?Businessid=379fe6060b361eea4666daa1148084aa&3D=false#15/42.3468/1.5234

Avituallaments

A la Cursa Llarga hi haurà un avituallament intermig al poble de Vilanova de Banat. Al finalitzar les dues curses hi haurà un avituallament complet al poble d’Alàs.

 

Preus de la sortida

Sortida curta: Federats 10 € / No federats 15 €

Sortida llarga: Federats 15 € / No federats 20€

Les inscripcions s’han de fer a travès de la web de la FEEC: www.feec.cat