UNIÓ EXCURSIONISTA URGELLENCA PIRINEUS


tracamuga


circuit_fer


verticalquiri


Notícies >> Totes les seccions de la UEU

27

09/2011

Seccions: Competició
CONSOLIDACIÓ DEL CIRCUIT FER DE CURSES DE MUNTANYA, EN LA SEVA III EDICIÓ.
 


Aquest 2011 ha assolit  la xifra de 700 participants, entre les seves 4 proves, 1000 si hi contem les caminades paral·leles. Importants novetats per l'edició 2012.

 El Circuit Fer de Curses de Muntanya, neix l’any 2009 amb la unió de 4 proves que es fan a la zona de l’Alt Urgell, des d’aquest moment, un bon grapat de corredors hi ha participat i gaudit d’un gran ambient, algunes de les curses formen part de Festes Majors. Els pobles que han participat en la seva organització, són : Noves de Segre, Organyà, Ossera, Aristot i Estana.

Les xifres del 2011 han sumat 700 participacions, repartides en un total de 486 corredors diferents, 30 dels quals han participat en totes les proves d’aquesta edició, si hi afegim les curses infantils i caminades populars del circuit la xifra total s’enfila fins a les 1000 participacions, on podem trobar des d’aficionats que s’inicien fins a l’èlit de la modalitat. La majoria dels participants són de la zona de l’Alt Urgell, Andorra i Cerdanya però també hi han assistit de moltes altres zones de Catalunya, Sud de França i Espanya. Per l’edició 2012 del circuit es preveu que el número de proves augmenti fins a 6, com a novetat important s’incorporarà la “Vertical Arp” que amb un recorregut de 5 Km guanya els 1000mt de desnivell que hi ha entre Sorribes i el Refugi de l’Arp a l’Estació d’esquí nòrdic de Tuixent–La Vansa, possiblement l’Arruix de Santa Fe a Organyà també ens depari una grata sorpresa, relacionada amb una nova i espectacular modalitat de cursa.

Des del seus inicis, l’acceptació d’aquestes curses per part de corredors i demés agents involucrats ha estat molt positiva, contribuint a la recuperació d’antics senders i augmentant la difusió d’aquest esport en una zona de muntanya amb característiques excel•lents per la seva pràctica. L’edició 2011 del Circuit s’ha fet gràcies al suport del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Salomon, Corsetània i altres col•laboracions de públics i privats a cada prova. Teniu tota la informació del Circuit Fer a www.circuitfer.cat
 tornar enrere  creada per coca