UNIÓ EXCURSIONISTA URGELLENCA PIRINEUS


tracamuga


circuit_fer


verticalquiri


Notícies >> Totes les seccions de la UEU

17

05/2011

Seccions: Competició
Resum Vertical Quiri 2011
 


Aquest passat dissabte, 14 maig 2011 i a la localitat alturgellenca de Noves de Segre, es va celebrar la IV edició de la Vertical Quiri, cursa vertical organitzada per la Unió Excursionista Urgellenca.  

 


Des dels seus inicis aquesta cursa forma part del Grifone Challenge Escanyabocs, esdeveniment multiactivitats de muntanya que se celebra durant un cap de setmana sencer a La Seu d’Urgell i comarca durant el mes de maig i que aquest 2011 va superar de llarg les 1000 participacions al total de proves.

La  previsió meteorològica, feia pensar que la tarda de dissabte seria passada per aigua però res va espantar als corredors que van acudir puntualment a la cita. El petit poble de Noves de segre, situat al municipi de les Valls d’Aguilar (Alt Urgell), va viure l’afluència dels corredors inscrits a la cursa. D’una inscripició de 308 corredors, van arribar dalt del Sant Quiri 270 participants superant el generós tall horari de l’últim control. Dalt del cim s’hi va aplegar forces espectadors que no es volen perdre l’arribada, fent sonar esquetlles i aquest any també l’acordió.

En l’àmbit esportiu, en categoria femenina la fondista olímpica Laura Orgué es va endur la seva 2ona Vertical Quiri, seguida de la Gemma Arro i la Silvia Leal, destacar la nodrida participació femenina que va arribar fins a 88 inscrites. En categoria masculina, l’Oscar Roig va guanyar la seva 3era Vertical Quiri, seguit del local Josep Cuadrat i del Xavier Espiña. Els millors corredors fan el recorregut al voltant d’uns escassos 40 minuts, mentres que els darrers triguen poc més d’hora i mitja per superar el 850 mt de desnivell i 4,7 km de recorregut. Resumint, tota una festa de muntanya, amb molt bon ambient i una meteo que finalment ens va respectar.

Ens tornem a trobar el 2012 !
Unió Excursionsita Urgellenca.
 


tornar enrere  creada per coca