UNIÓ EXCURSIONISTA URGELLENCA PIRINEUS


tracamuga


circuit_fer


verticalquiri


Notícies >> Totes les seccions de la UEU

30

10/2012

Seccions: Excursionisme
INICI DEL CICLE DE XERRADES I TALLERS - EXCURSIONISME NIVELL 0
 


El passat 26 d'octubre, a les 20h, a la Sala de la Immaculada del Centre Cultural Les Monges, i organitzat per la Unió Excursionista Urgellenca, va començar el cicle de xerrades i tallers "Excursionisme nivell 0". Una cinquantena d'assistents han pogut aprofundir en els temes que s'han tractat durant el cap de setmana.. La primera de les xerrades, amb el títol Camins tradicionals i turisme. Un fenomen en expansió a casa nostra va anar a càrrec del geògraf urgellenc Carlos Guàrdia, que va parlar de les oportunitats que pot oferir el senderisme com a eina per al desenvolupament local.
 

En primer terme ens va parlar dels tipus de camins, l’evolució de la xarxa viària a l’Alt Urgell, així com el progressiu abandonament dels camins tradicionals a partir de la segona meitat del segle XX. Tot seguit, ens va parlar de la tasca del món excursionista en la recuperació d'aquests antics vials, l'aparició del terme senderisme, la seva evolució, així com els canvis que ha experimentat aquesta activitat al llarg de les dues darreres dècades, moment a partir del qual sorgeixen iniciatives senderístiques, promogudes tant des del sector públic com del sector privat, amb l'objectiu de complementar l'oferta turística dels diferents territoris. En aquest context, Guàrdia ens va parlar de diversos productes turístics de senderisme que s'estan comercialitzant actualment a les comarques pirinenques, així com a la zona dels Alps i que funcionen gràcies a la implicació del sector privat.
 
Guàrdia va cloure la sessió comentant les possibilitats que té l'Alt Urgell en matèria de senderisme i remarcant la necessitat de la cooperació público-privada alhora d'estructurar productes turístics de senderisme.

D'altra banda, el dissabte 27, Ramon i Conxi de meteopallars van oferir 2 xarrades/tallers. La primera orientada a fenòmens meteorològics i la 2ona més orientada a aparells per mesurar dades relacionades amb la meteorologia.
 tornar enrere  creada per xescriba